Personvernerklæring

Er du opptatt av hvordan dine personopplysninger blir ivaretatt i denne nettbutikken? Da har du kommet til rett sted!

Nedenfor vil du kunne lese hvordan vi i Bioflora¬†h√•ndterer personopplysninger, samt f√• informasjon om dine rettigheter som registrert hos oss. Vi h√•per du finner det du leter etter her. Du kan selvsagt ogs√• kontakte oss, dersom du har sp√łrsm√•l om v√•r behandling av dine opplysninger. Vi er opptatt trygghet og gjennomsiktighet p√• dette omr√•det, og vi tar dine henvendelser seri√łst!

Behandlingsansvarlig:

  • Navn: Bioflora AS
  • Kontaktperson: Espen Kleppe
  • Telefon: 55506860¬†
  • E-post: Kontakt@bioflora.no¬†
  • Adresse: Pb.54 Mathopen, 5810 Bergen¬†

Hvorfor behandler vi personopplysninger?

Vi samler inn og behandler personopplysninger for √• kunne tilby bes√łkende p√• v√•re nettsider de tjenester og produkter de ettersp√łr. Vi √łnsker ogs√• √• tilby bedre og mer relevant innhold til den enkelte kunde, samt skape gode og langvarige relasjoner til v√•re eksisterende kunder.

Når behandler vi personopplysninger?

Nedenfor finner du en liste over n√•r og hvordan vi behandler personopplysninger i de enkelte tilfellene. Merk at all behandling er basert p√• samtykke, med unntak av innsamling av data ved kj√łp, hvor enkelte opplysninger m√• gis for √• kunne gjennomf√łre kj√łpet. I dette tilfellet er behandlingsgrunnlaget avtaleinng√•else.

Nyhetsbrev:

  • Hvor: Nettbutikkens nyhetsbrev
  • Hva lagres: E-postadresse.
  • Bruksomr√•de for personopplysninger: For √• sende ut nyhetsbrev.
  • Lagringstid: P√• ubestemt tid. Til du melder deg av nyhetsbrevet eller ber om sletting.
  • Behandlingsgrunnlag: Samtykke.
  • Sikkerhet: Informasjonen lagres p√• sikret server. Kontakt oss for ytterligere informasjon om sikkerhet.

Kj√łp i nettbutikken:

  • Hvor: I butikkens utsjekk/kasse
  • Hva lagres: Fornavn, etternavn, telefonnummer, e-post, gateadresse, postnummer, sted,varenavn, antall varer, fraktalternativer som velges, navn p√• valgt betalingsmetode (f.eks. Klarna Faktura) og pris lagres ogs√•.F√łdsels- og personnummer kreves kun ved bruk av finansieringstjenester, og lagres ikke i nettbutikken. F√łdsels- og personnummer samles inn og behandles kun av betalingstilbyder. Firmanavn, organisasjonsnummer og kontaktperson kreves ved bedriftskj√łp.
  • Bruksomr√•de for personopplysninger: For √• gjennomf√łre et kj√łp i denne nettbutikken kreves navn, adresse og kontaktinformasjon for gjennomf√łring av betaling og sending av varer, samt utsendelse av faktura der det er valgt. Kontaktopplysningene kan ogs√• benyttes for √• kontakte kj√łper i forbindelse med kj√łpet. F√łdsels- og personnummer benyttes av finansieringstilbyder for √• kunne utf√łre en kredittsjekk i forbindelse med bruk av faktura og finansieringstjenester. Informasjonen vil ogs√• benyttes til regnskapsform√•l.Lagringstid: Personopplysningene lagres i henhold til Lov om bokf√łring, og normalt i 10 √•r etter utgangen av regnskaps√•ret. Dersom avtale om ekstra garanti p√• varen er inng√•tt vil opplysningene lagres s√• lenge garantien er gjeldende, men ikke kortere enn 10 √•r.
  • Behandlingsgrunnlag: N√łdvendig for avtaleinng√•else/kj√łp og for bokf√łring.
  • Sikkerhet: Informasjonen lagres p√• sikret server. Kontakt oss for ytterligere informasjon om sikkerhet.
  • Databehandler (tredjepart): Klarna, Bring og Uni Micro.¬†

Kontaktskjema/kundehenvendelser:

  • Hvor: Kontaktskjema i nettbutikk
  • Hva lagres: Fornavn, etternavn, telefonnummer, e-post + henvendelse.
  • Bruksomr√•de for personopplysninger: Informasjonen benyttes for √• kunne svare deg p√• din henvendelse. Dersom du tidligere har sendt inn en henvendelse registrert p√• samme navn, telefonnummer eller e-postadresse vil vi kunne se henvendelseshistorikken din. Dette gj√łr vi for √• kunne svare bedre p√• dine sp√łrsm√•l, s√¶rlig dersom de er relatert til tidligere henvendelser eller kj√łp.
  • Lagringstid: Informasjonen tilknyttet din henvendelsene lagres s√• lenge det er n√łdvendig for √• kunne besvare dine henvendelser.
  • Behandlingsgrunnlag: Samtykke.
  • Sikkerhet: Informasjonen lagres p√• sikret server. Kontakt oss for ytterligere informasjon om sikkerhet.
  • Databehandler (tredjepart): Outlook (Microsoft)¬†

Opprettelse av kundeprofil i nettbutikken:

  • Hvor: Under ‚ÄúMin konto/opprett kunde‚ÄĚ
  • Hva lagres: Fornavn, etternavn, adresse, telefonnummer, passord og e-postadresse.
  • Bruksomr√•de for personopplysninger: Informasjonen benyttes for √• opprette en kundeprofil for deg. I din kundeprofil kan du se kj√łp du har lagt inn i butikken, samt redigere og tilpasse personopplysninger du har gitt til oss. Du kan ogs√• melde deg p√• nyhetsbrev p√• din kundeprofil.
  • Lagringstid: Informasjonen tilknyttet din kundeprofil lagres frem til du ber om at den skal slettes.
  • Behandlingsgrunnlag: Samtykke.
  • Sikkerhet: Informasjonen lagres p√• sikret server. Kontakt oss for ytterligere informasjon om sikkerhet.

Cookies:

Denne nettbutikken bruker cookies, eller såkalte informasjonskapsler, for å gi deg en bedre brukeropplevelse i alle kanaler. Bruk av cookies er basert på samtykke gjennom cookies-innstillinger i din nettleser, samt din fortsatte bruk av våre sider. Er du nysgjerrig på vår bruk av cookies, samt hvordan du styrer bruken av disse?

Les mer her.

Hva er nettbutikkens behandlingsgrunnlag?

Bioflora behandler enkelte typer personopplysninger. Hvilke typer data vi behandler finner du i oversikten ovenfor. V√•rt behandlingsgrunnlag er i de fleste tilfeller samtykke, med ett unntak. Dette betyr at vi samler inn og behandler personopplysninger basert p√• samtykke fra den registrerte. Ved kj√łp i v√•r nettbutikk er derimot behandlingsgrunnlaget ikke samtykke, men n√łdvendighet for avtaleinng√•else i tillegg til lovp√•lagte krav om bokf√łring.

Nettbutikken benytter ingen tredjepartsleverand√łrer utenfor EU og E√ėS.

Dine rettigheterTilgang til egne personopplysninger:

Dersom du er registrert i v√•re systemer har du rett til √• f√• tilgang til dataene vi har om deg, skulle du √łnske det. Dette inneb√¶rer at du kan f√• dataen tilsendt, eller du kan bli informert om hvor du kan finne disse dataene. I noen tilfeller kan vi bli n√łdt til √• be om ytterligere opplysninger om deg for √• kunne bekrefte identiteten din f√łr du f√•r tilgang. Kontakt behandlingsansvarlig dersom tilgang er √łnskelig.

Retting av egne personopplysninger:

Dersom du er registrert i v√•re systemer, og oppfatter at vi har registrert feilaktige opplysninger om deg, har du rett til √• f√• disse dataene rettet, eller du kan f√• tilgang til √• rette disse selv. I noen tilfeller kan vi bli n√łdt til √• be om ytterligere opplysninger om deg for √• kunne bekrefte identiteten din f√łr du f√•r tilgang. Kontakt behandlingsansvarlig dersom retting er √łnskelig.

Sletting av egne personopplysninger:

Dersom du er registrert i v√•re systemer, men √łnsker at vi sletter opplysningene vi har om deg, har du rett til dette. √ėnsker du √• slette dine data ber vi deg ta kontakt via e-postadresse kontakt@bioflora.no. Vi tar forbehold om at det i enkelte tilfeller kan foreligge grunner som gj√łr at dataen ikke umiddelbart kan slettes, dersom du har inng√•tt en kontrakt med oss, og disse dataene er n√łdvendige for opprettholdelse av denne kontrakten. I noen tilfeller kan vi bli n√łdt til √• be om ytterligere opplysninger om deg for √• kunne bekrefte identiteten din f√łr du f√•r tilgang. Kontakt behandlingsansvarlig dersom sletting er √łnskelig.

Begrense behandling av egne personopplysninger:

Dersom du er registrert i v√•re systemer, og √łnsker √• begrense behandlingen av dine personopplysninger, har du rett til √• be om dette. Du kan be om at enkelte behandlingsformer opph√łrer, eller du kan be om at vi avslutter all behandling. Vi tar forbehold om at det i enkelte tilfeller kan foreligge lovmessige grunner som gj√łr at slik begrensning av behandling ikke kan utf√łres. Sletting av data kan da gjerne v√¶re et alternativ, dersom generell begrensning ikke er mulig etter gjeldende regelverk. I noen tilfeller kan vi bli n√łdt til √• be om ytterligere opplysninger om deg for √• kunne bekrefte identiteten din f√łr vi kan utf√łre endringene. Kontakt behandlingsansvarlig dersom begrensning av behandling er √łnskelig.

Dataportabilitet:

Dersom du er registrert i v√•re systemer, og innsamlingen og behandlingen av disse personopplysningene utf√łres automatisk og er basert p√• samtykke, har du rett til √• overf√łre disse opplysningene til andre leverand√łrer. Du kan ettersp√łrre dette fra oss, og du har da rett til √• motta disse opplysningene i et strukturert, alminnelig anvendt og maskinleselig format. Du kan ogs√• ha rett til √• f√• disse dataene overf√łrt direkte fra oss til en annen leverand√łr, dersom dette er teknisk mulig. I noen tilfeller kan vi bli n√łdt til √• be om ytterligere opplysninger om deg for √• kunne bekrefte identiteten din f√łr vi kan utf√łre dette. Kontakt behandlingsansvarlig dersom flytting eller overf√łring av dine personopplysninger er √łnskelig.

Trekke samtykke til behandling av egne personopplysninger:

Med unntak av informasjon du gir fra deg i forbindelse med kj√łp, er all behandling av personopplysninger hos Bioflora begrunnet i et samtykke. Du har rett til √• trekke ditt samtykke n√•r som helst, og behandlingen av disse personopplysningene til det aktuelle form√•let skal da opph√łre. Dersom opplysningene kun benyttes til det form√•let du trekker ditt samtykke fra, skal opplysningene ogs√• slettes. I noen tilfeller kan vi bli n√łdt til √• be om ytterligere opplysninger om deg for √• kunne bekrefte identiteten din f√łr vi kan utf√łre dette. Kontakt behandlingsansvarlig dersom du √łnsker √• trekke ditt samtykke til en eller flere behandlinger av personopplysninger.

Klage på behandling av egne personopplysninger:

Dersom du √łnsker √• klage p√• m√•ten opplysningene dine behandles p√•, eller annet relatert til dine personopplysninger, har du rett til det. Vi h√•per du √łnsker √• sende en e-post eller p√• annen m√•te kontakte behandlingsansvarlig (kontaktopplysningene til behandlingsansvarlig finner du √łverst p√• denne siden). Behandlingsansvarlig har ansvaret for √• ivareta dine rettigheter, og hjelper deg med det du m√•tte lure p√•.

Du har ogs√• rett til √• kontakte Datatilsynet dersom du er uenig i avgj√łrelser eller behandlingsm√•ter hos Bioflora.¬†